Britse serie Landgirls elke werkdag op NPO2

Land GirlsVanaf maandag 18 mei herhaalt omroep MAX op NPO2 de Britse serie Land Girls. De serie draait om vier vrouwen die werken op het Engelse platteland terwijl de Tweede Wereldoorlog bezig is.

De vier vrouwen werken op de boerderij van boer Finch (Mark Benton) en bij het landhuis wat van Lord en Lady Hoxley is (Nathaniel Parker en Sophie Ward). De vrouwen hebben allemaal verschillende redenen om zich aan te melden bij de Land Girls. Nancy (Summer Strallen) moet gewongen naar de boerderij wegens de dienstplicht. Joyce (Becci Gemmell) heeft zich vrijwillig aangemeld om net als haar man een steentje bij te dragen in de oorlog. Annie (Christine Bottomley) heeft zichzelf aangemeld met haar jongere zus Bea (Jo Woodcock) zodat ze hun vader met losse handen kunnen ontvluchten. Maar als ze aan hun werk gaan beginnen zal blijken dat hun levens zullen veranderen.

In het tweede seizoen versterkt Connie Carter (Seline Hizli) de landgirls en zorgt ze meteen voor problemen. Lady Hoxley vangt haar zus Diana (Raquel Cassidy) op, die op haar beurt weer onder de indruk is als de rijke Amerikaan Jack Gillespie (Clive Wood) op het landgoed verschijnt. Ook nieuw in dat seizoen is dominee Henry Jameson (Liam Garrigan). In het derde seizoen wordt het landgoed gebruikt als noodziekenhuis nadat het veldhospitaal gebombardeerd is.

De serie Land Girls is elke werkdag te zien om 17:35 op NPO2

Lees ook:

Redactie