web analytics

Britse komedie White Gold bij Netflix

White GoldVanaf vrijdag 11 augustus is bij Netflix de Britse komedieserie White Gold te zien. Het eerste seizoen telt zes afleveringen en een tweede seizoen is al aangekondigd.

In de eerste aflevering maken we kennis met Vincent Swan (Ed Westwick) die net is ontslagen, maar hij vindt al snel nieuw werk als kunstofkozijnen en dubbelglasverkoper. Iets waar veel geld mee te verdienen valt in de jaren 80. Vincent is getrouwd met Sam (Linzey Cocker) en ze hebben twee kinderen, Natalie en Robbie. Als verkoper is hij charmant en weet dan ook veel geld binnen te halen. Zijn zwaktes zijn mooie vrouwen en daarvoor zet hij dan ook zijn familie voor op het spel. In zijn verkoopteam zit ook Brian Fitzpatrick (James Buckley) die er alles aan doet om te verkopen. Hij ziet zijn werk als zijn uitlaadklep, want thuis is hij nogal ongelukkig getrouwd met Maureen (Harriet Webb). Het derde lid van het verkoopteam is Martin Lavender (Joe Thomas) die op de universiteit heeft gezeten en een moraal geweten heeft, iets wat niet nodig is om ramen te verkopen. Net voordat Paul Young doorbrak was hij bassist in zijn band en hij zegt dat hij blij is om een gewoon leven te hebben blijft het reizen met de muziek toch trekken.

Aan het hoofd van het bedrijf staat Tony Walsh (Nigel Lindsay) en zoals Vincent al snel merkt blaft hij meer dan hij bijt en daar maakt Vincent dan ook gretig gebruik van om te krijgen wat hij wil. Receptioniste Carol (Lauren O’Rourke) zegt vooral de foute dingen op het foute moment en is daardoor niet te missen in het bedrijf.

Het eerste seizoen van White Gold is vanaf vrijdag 11 augustus beschikbaar bij Netflix.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven