web analytics

Britse Historische serie Wolf Hall bij NPO2

Wolf HallDe Britse historische miniserie Wolf Hall wordt vanaf maandag 9 november uitgezonden op NPO2. De serie telt zes afleveringen.

het is 1529 en Koning Henry VIII (Damian Lewis) heeft na een huwelijk van twintig jaar met Katherine van Aragon (Joanne Whalley) nogsteeds geen mannelijke troonopvolger. Henry heeft ondertussen een minnares in Anne Boleyn (Claire Foy) en zijn de verzoeken om ontbinding van het huwelijk aan de Paus onbeantwoord gebleven. Henry denkt dat dit de fout is van Kardinaal Wolsey (Jonathan Pryce) en lijkt zijn leven aan een zijden draadje te hangen.

Aan de kant van Wolsey staat Thomas Cromwell (Mark Rylance), vroeger soldaat, koopman, advocaat en charmeur en heeft zich opgewerkt uit een arme familie. Als het Anne Boleyn en haar aanhangers het lukt om Wolsey weg te werken blijkt Cromwell de nieuwe vertrouwenspersoon te worden van de Koning. Eerst moet hij Anne Koningin maken en als ook zij Henry geen mannelijke troonopvolger weet te geven moet hij zorgen dat Anne van het toneel verdwijnt.

Wolf Hall is vanaf 9 november elke maandag om 23:00 te zien op NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven