web analytics

Britse dramaserie This England bij Canvas

This EnglandVanaf zondag 30 oktober is bij Canvas de Britse dramaserie This England te zien. De serie telt zes afleveringen.

De serie is gebaseerd op de tumultueuze eerste maanden van het premierschap van Boris Johnson (Kenneth Branagh). We zien de overleggen als Boris te maken krijgt met de coronapandemie, de Brexit nog een grote rol speelt en zij. Controversiële privéleven. Daarnaast zien we ook verhalen van andere inwoners van het land, zoals experts en wetenschappers die het virus proberen te begrijpen. De dokters en verpleegkundigen en ook het personeel in de verpleeghuizen die de eerste frontlinie waren

Maar bovenal zien we de manier hoe de Britse politiek en de medische wereld op de crisis heeft gereageerd. Over de noodzaak van contactonderzoek, testcampagnes en lockdowns, reportages uit ziekenhuizen, persconferenties en inkijkjes achter de schermen van de politiek. Hoofdrolspelers in dat deel van het verhaal zijn onder meer minister van gezondheid Matt Hancock (vertolkt door Andrew Buchan), minister van binnenlandse zaken Priti Patel (Bitu Thomas), minister van financiën Rishi Sunak (Shri Patel) die nu de huidige premier is, de omstreden adviseur en spin doctor Dominic Cummings (Simon Paisley Day) en de viroloog Chris Witty (Jimmy Livingstone).

Ondertussen heeft Boris zijn premierschap zich anders voorgesteld na zijn overwinning in 2019. Hij is vooral bezig met zijn eigen agenda: het consolideren van zijn politieke succes en dat van zijn conservatieve partij, zijn relatie met Carrie Symonds (Ophelia Lovibond), met wie hij verloofd is en een kind verwacht, de verhouding met zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk, zijn Shakespeare-biografie die dringend af moet. En daar komt dan de coronapandemie bij.

This England is vanaf 30 oktober elke zondag om 22:00 te zien bij Canvas

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven