web analytics

Britse crimeserie Ridley bij NPO2 en één

RIdleyVanaf vrijdag 6 januari is bij één de Britse detectiveserie Ridley te zien. De serie telt vier afleveringen. Vanaf 2 februari 2024 is de serie ook te zien bij NPO2

In de serie volgen we oud detective Alex Ridley (Adrian Dunbar) die gestopt is met werken na jaren trouwe dienst door gezondheidsredenen nadat hij zijn vrouw en dochter verloren is. Zijn opvolger bij de politie is detective Carol Farman (Bronagh Waugh) die hij jaren onder zijn hoede heeft gehad en alles heeft geleerd wat hij weet. Carol vraag zijn hulp bij een complexe zaak en ze heeft zijn unieke inzichten in de moordzaken nodig.

In de eerste aflevering wordt er op de heide een schaapsherder dood gevonden en Carol vraagt de hulp van Ridley bij een zaak die al dertien jaar onopgelost is, namelijk de verdwijning van Hannah Lindsay. Ridley heeft altijd al het gevoel gehad dat ze de verkeerde verdachte op het spoor waren en als ze in die zaak duiken ontdekken ze een lijk en een groot geheim.

In de tweede aflevering wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden in een ondiep graf. Ridley ontdekt al snel dat de jonge vrouw een geheim dubbelleven had. In de derde aflevering zegt Ridley toe om de broer van jazz zangeres Eve Marbury te vinden die maar liefst veertig jaar vermist is. Als er een dode vrouw wordt gevonden beginnen de geheimen die al tientallen jaren geheim zijn naar boven te komen.

In de vierde aflevering onderzoeken Ridley en Carol de dood van een man die van zijn balkon is gevallen. Tijdens het onderzoek ontdekt Ridley een verband tussen deze moordzaak en de brandstichting waarbij zijn gezin is omgekomen.

Ridley is vanaf 6 januari elke vrijdag om 20:45 te zien bij één

De serie is vanaf 3 februari 2024 elke zaterdag om 22:30 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven