web analytics

Blackadder keert terug zegt Baldrick

BlackadderAls zelfs de NOS het nieuws brengt dat Blackadder terugkomt op tv dan is het wel groot nieuws. Om de zoveel jaar duikt zo’n soort bericht op, het is net als de comebacks van de Spice Girls en Abba, maar nu lijkt het dus echt te gaan gebeuren. De serie werd uitgezonden tussen 1983 en 1989.

Hoofdrolspeler Tony Robinson (Baldrick) zei bij de Engelse krant The Sun dat hij met de andere acteurs had gesproken over de terugkeer van Blackadder en dat ze er dus echt mee bezig zijn. Hij grapte dat het enige struikelblok het salaris van Hugh Laurie zou zijn. Laurie is een stuk duurder geworden sinds hij jarenlang de rol van Gregory House in House op zich heeft genomen. Verder zei Robinson dat de verwachtingen voor het vijfde seizoen hoog zouden zijn, niet alleen omdat het publiek de eerste vier seizoenen zo goed kent, maar ook omdat ze het zich herinneren hoe ze toen waren toen ze het voor het eerst zagen.

De omroep waar Blackadder te zien was, de BBC heeft nog niet gereageerd. Maar het is dan ook niet de eerste keer dat er wordt gesproken over een terugkeer. In 2013 zei schrijver Ben Elton al dat de serie ooit terug zou keren. Producent John Lloyd zei toen ook dat er toen geen concrete plannen waren over een terugkeer. Wel zei hij dat de laatste aflevering van het vierde seizoen nooit als echt einde van de hele Blackadderserie bedoeld was. Daarna kwam nog in het nieuws dat Lloyd samen met Rowan Atkinson (Blackadder) het plan hadden voor een film of een seizoen waarin de gehele cast een peloton zou zijn in de Tweede Wereldoorlog die ontvoerd zouden worden door een Duitse onderzeeër en moeten ontsnappen uit het Kasteel Colditz, waar gevangenen werden gehouden. Van die plannen is toen niets terecht gekomen, maar misschien wordt dit het verhaal van de nieuwe reeks Blackadder.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven