web analytics

22 juli: Norway’s Darkest Day te zien bij Ziggo

22 juliOp zondag 8 maart is bij Ziggo de Noorse serie 22 juli: Norway´s Darkest Day te zien. De serie telt zes afleveringen.

Deze serie speelt af zich voor en na de aanslagen in Oslo en Utøya op 22 juli 2011, maar dan verteld vanuit het standpunt van journalisten, politie, medisch personeel en burgers.

De eerste aflevering begint voor 22 juli, als een busje zes ton kunstmest aflevert bij een woning dat van Anders Breivik was. Met dat kunstmest maakte hij een bom die verantwoordelijk was voor de explosie in Oslo die we in de tweede aflevering zien. We zien hoe journalist Anine (Alexandra Gjerpen) de rook rond haar kantoor ziet en lerares Helga (Helga Guren) zoekt haar vermiste zoon. In de andere afleveringen zien we de schietpartij op het eiland Utøya, de gevolgen van de aanslag en de rechtszaak. We zien vooral hoe Anne Catherine (Ane Skumsvoll), een anesthesist bij het Ullevål ziekenhuis, politieagent Eivind (Øyvind Brandtzæg) en rechtse blogger Mads (Fredrik Høyer) reageren op de gebeurtenissen.

22 juli: Norway’s Darkest Day is vanaf zondag 8 maart te zien bij Ziggo on Demand bij het Movies & Series XL-pakket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven