web analytics

Zweedse serie Agent Hamilton seizoen 2 bij Canvas en NPO3

Agent HamiltonVanaf zaterdag 8 oktober 2022 is bij NPO3 het tweede seizoen te zien van de Zweedse thrillerserie Agent Hamilton. Dit seizoen telt acht afleveringen en vanaf 29 april is dit seizoen te zien bij Canvas.

Ook dit seizoen volgen we geheim agent Carl Hamilton (Jakob Oftebro) die verliefd is geworden op Lykke (Félice Jankell) en hij op geheime missie gaat naar Frankrijk, België en Polen. De combinatie van zijn leven als geheim agent met een liefdesleven stelt Hamilton voor dilemma’s terwijl hij de wereld probeert te redden

In de eerste twee aflevering zien we dat een Zweedse duiker omkomt tijdens een geheime NAVO-oefening in het Middellandse Zeegebied. Carl Hamilton ontdekt dat de duiker één van z’n strijdmakkers was en reist met z’n nieuwe collega Kristin Ek (Nina Zanjani) af naar de militaire basis in Zuid-Frankrijk, om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. De Fransen gaan ervan uit dat de duiker subversieve ideeën had, maar is dit wel zo?

In de derde en vierde aflevering wordt er een mysterieuze lading gevonden in een vrachtwagen bij de Zweeds-Finse grens en alles wijst op onderzoeksspionage. Het spoort loopt dan ook naar het Kiruna Space Project. Carl wordt als lijfwacht van de minister van Defensie naar Brussel gestuurd waar ook een groep rebellen klaar staan voor de EU-top.

In de vijfde en zesde aflevering zien dat een Zweeds-Chinese wetenschapper wiens DNA-technologie kan ingezet worden als wapen wordt ontvoerd. Een wapenhandelaar eist de ontvoering op. Hamilton wordt op onderzoek uitgestuurd, maar de drang om een gewoon leven te leiden blijft verder groeien.

In de zevende en achtste aflevering wordt Hamilton naar de ambassade van Warschau gestuurd om een Zweedse accountant met belangrijke informatie over een Pools oliebedrijf naar huis te brengen. Sporen van informatie leiden naar de militante milieuorganisatie Green Army. Hamilton infiltreert in de groep en stuit op een groot complot. Zijn loyaliteit aan OP5 lijkt plots niet meer vanzelfsprekend.

Het tweede seizoen van Agent Hamilton is vanaf 8 oktober elke zaterdag om 20:24 en 21:09 te zien bij NPO3

Vanaf 29 april 2023 is dit seizoen elke zaterdag om 20:40 en 21:25 te zien bij Canvas

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven