Will & Grace keert terug voor negende seizoen

Will & GraceDe geruchten gingen de afgelopen weken al een tijdje, maar nu is het ook bevestigt door de Amerikaanse zender NBC: de komedieserie Will & Grace keert na elf jaar weer terug op de televisie.

De afgelopen maanden werd er onderhandelt en nu is er een akkoord voor een seizoen van tien afleveringen die in het televisieseizoen 2017-2018 wordt uitgezonden. Op 26 september dit jaar was er een mini-reünie waarbij de personages hun voorkeur lieten blijken voor Hillary Clinton tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hierna kwamen de gesprekken op gang om een nieuw seizoen te maken en langzaam maar zeker kwamen de acteurs Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullaly en Sean Hayes aan boord, net als de bedenkers Max Mutchnick en David Kohan. Ook vaste regisseur James Burrows zal in het nieuwe seizoen de regie op zich nemen.

De serie won in totaal zestien Emmy Awards, waaronder één voor Beste komedieserie, Beste acteur in een komedie (Eric McCormack), Beste actrice in een komedie (Debra Messing), Beste acteur in een bijrol in een komedie (Sean Hayes) en twee keer beste actrice in een bijrol in een komedie (Megan Mullally)

Het is niet de enige serie die weer is teruggekeerd. Zo was er Arrested Development, Fuller House (een voortzetting van Full House) en Gilmore Girls die verder gingen bij de streamingsdienst Netflix. Zender Fox zendt dit seizoen een nieuwe versie uit van 24 en brengt na acht jaar een nieuw seizoen uit van Prison Break.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *