web analytics

Wat je moet weten om The Flash te kijken

The FlashVolgende week gaat in de VS een nieuwe superheldenserie in première: The Flash. In Nederland is die superheld niet echt bekend, al kennen de kijkers van Arrow, waar de serie een spin-off van is, hem een klein beetje en natuurlijk de kijkers van The Big Bang Theory, die zien Sheldon vaak in een shirt met Flash-logo rondlopen.

Flash in de stripboeken

De Flash maakte zijn debuut in de stripwereld in 1940, maar toen was het nog Jay Garrick die zijn krachten kreeg door het inademen van hard water. Hierdoor had hij supersnelheid. In 1956 maakte Flash een comeback. Deze keer kreeg Barry Allen, een politiewetenschapper supersnelheid door een ongeluk met chemicaliën. Een andere Flash is Wally West, hij stond eerst bekend als Kid Flash, maar na de dood van Barry Allen nam hij de taken van The Flash over. Elke Flash had natuurlijk krachten, deze komen voornamelijk van Speed Force, een speciale energiebron. Elke Flash kan sneller bewegen, reageren en denken dan een normaal mens met bovenmenselijke reflexen. Zo kon Barry Allen zelfs op wolken lopen en moleculen zo hard laten bewegen dat hij door vaste materialen heen kon lopen. Daarnaast kon hij door zijn enorme snelheid ook tijdreizen.

Flash in Arrow

In de serie The Flash gaat het ook over Barry Allen, gespeeld door Grant Gustin die we onder andere kennen van Glee. Deze Barry is ook een politiewetenschapper en zoals we in het tweede seizoen van Arrow zagen komt hij altijd te laat. Hij gaat naar Starling City als hij hoort dat een gemaskerde dief bovenmenselijke krachten heeft en een centrifuge heeft gestolen bij het bedrijf van Oliver Queen. Oliver laat hem natrekken en dan blijkt dat Barry op eigen houtje naar Starling City is gekomen omdat hij op zoek is naar superkrachten in de hoop de verantwoordelijke te vinden voor de moord op zijn moeder. Tijdens zijn verblijf ontdekt hij dat Oliver Queen de Arrow is en maakt hij een nieuw masker voor hem. Het laatste wat we van hem zagen is dat hij door de bliksem werd geraakt terwijl hij met chemicaliën bezig was. Hierna is hij in coma geraakt.

Arrow en The Flash zullen een cross-over aflevering hebben, dat is bij beide series de achtste aflevering. Over die afleveringen is nog niet veel bekend, behalve dat blijkbaar Arrow en The Flash met elkaar in gevecht raken. In de vierde aflevering komt Felicity Smoak naar Central City en de Clock King, die een aflevering in het tweede seizoen van Arrow meespeelde zal ook in The Flash verschijnen.

De serie The Flash

In zijn eigen serie ontwaakt Barry na negen maanden en ontdekt hij dat zijn leven veranderd is, want jawel hij heeft supersnelheid gekregen en nu kan hij door Central City gaan als een supersnelle beschermengel. Hij is helemaal blij met zijn krachten, maar dan ontdekt hij dat er ook andere mensen zoals hij zijn, die krachten hebben gekregen na de explosie van de accelerator in S.T.A.R. labs. Maar niet iedereen gebruikt zijn krachen ten goede en de stad is ook verandert na het ongeluk. Zo zijn er veel mensen vermist, zijn er verdachte doden gevallen en meer vreemde zaken. Barry heeft nu een doel, hij wil de mensen beschermen, achter de waarheid komen van zijn moeders dood en zijn vaders naam in ere herstellen.

Barry staat niet alleen, hij heeft Iris West (Candice Patton), de dochter van detective Joe West als zijn beste vriend. Joe West (Jesse L. Martin) heeft Barry in huis genomen nadat zijn moeder werd vermoord en zijn vader als dader werd aangewezen. Verder heeft hij hulp van Dr. Caitlin Snow (Danielle Panabaker), een expert in Bio engineering, die gelooft dat ze haar verloofde kwijt is geraakt bij de explosie. Cisco Ramon (Carlos Valdes) is ook een ingenieur en de jongste wetenschapper bij S.T.A.R. Labs. Verder is er ook nog Eddie Thawne (Rick Cosnett), die pas bij het politiekorps in Central City is. Dr. Harrison Wells (Tom Cavanagh) was de man achter de S.T.A.R. Labs accelerator, maar hij wordt een persona-non-grata na het ongeluk, tot hij ontdekt dat hij verantwoordelijk is dat Barry de Flash is. Hij legt zich er dan toe om de Flash te trainen zodat hij beter en sneller wordt.

In de Verenigde Staten is The Flash te zien vanaf 7 oktober 2014.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven