web analytics

Vliegende Hollanders bij NPO1

Vliegende HollandersVanaf zondag 18 oktober is bij NPO1 de Nederlandse dramaserie Vliegende Hollanders te zien. De serie telt acht afleveringen.

In de serie volgen we de luchtvaartpioniers Antony Fokker (Fedja van Huêt) en Albert Plesman (Daan Schuurmans) die aan het begin van twintigste eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. De vliegtuigbouwer (Fokker) en oprichter van de KLM (Plesman) hadden dezelfde passie voor het vliegen, maar hun karakters konden niet meer van elkaar verschillen. Toch wisten ze van Nederland een belangrijke speler in de luchtvaart te maken.

Albert Plesman, de oprichter van KLM, is van eenvoudige komaf en een echte familieman die zijn leven lang getrouwd is met Suze (Sanne Samina Hanssen en later Anniek Pheifer). Antony Fokker, beroemd piloot en vliegtuigbouwer, komt uit een rijke familie, is een beruchte womanizer die het niet zo nauw neemt met de regels en meerdere relaties ziet stuklopen. Toch hebben ze elkaar nodig. Plesman heeft vliegtuigen nodig om het noodlijdende KLM te redden en Fokker heeft een grote klant nodig om zijn vliegtuigen aan te verkopen. Ze ontmoeten elkaar op de ELTA, de eerste luchtvaarttentoonstelling Amsterdam waar Albert Plesman zijn droom wil verwezenlijken: de burgerluchtvaart introduceren in Nederland.

Vliegende Hollanders is vanaf 18 oktober elke zondag om 21:20 te zien bij NPO1

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven