web analytics

Vienna Blood seizoen 2 bij BBC First

Vienna BloodVanaf maandag 20 december is bij BBC First het tweede seizoen van de Britse misdaadserie Vienna Blood te zien. Dit seizoen telt drie afleveringen.

De serie speelt zich af in het Wenen van 1900 waar we Max Liebermann (Matthew Beard), een beginnende dokter en leerling van Freud samenwerkt met detective Oskar Rheinhardt (Juergen Maurer). In de eerste aflevering wordt een Hongaarse gravin dood gevonden in het bad van haar hotelkamer. Ze was een patiënt van Max en hij gaf haar het advies om met haar medicijnen te stoppen. Oskar onderzoekt de zaak en het blijkt dat de gravin is vermoord. De oplossing van de zaak ligt bij Max als ook zijn dossier van de gravin is gestolen.

In de tweede aflevering vindt een jonge bedelaarster een lijk waarbij de hand en tong van de man zijn afgehakt. Oskar krijgt de melding dat het slachtoffer een geheim agent was en dat hij de zaak niet hoeft op te lossen, maar als hij anonieme berichten krijgt kan hij het toch niet laten om de zaak te onderzoeken. In de derde aflevering wordt een monnik vermoord gevonden. Oskar arresteert de verdachte, de Joodse Isaak Korngold wat zorgt voor een bankroet van zijn familiebedrijf. Max wordt om hulp gevraagd door zijn ex-verloofde Clara en hij gaat zelf op onderzoek uit om de echte moordenaar te vinden.

Vienna Blood is vanaf 20 december elke maandag om 22:00 te zien bij BBC First

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven