web analytics

Vanaf 29 juni: Deense thriller Oxen bij NPO2

Vanaf zaterdag 29 juni is bij NPO3 de Deense serie Oxen: Hangdogs te zien. De serie telt zes afleveringen is gebaseerd op het gelijknamige boek, De hondenmoorden van Jens Henrik Jensen. Hierna volgen nog vijf boeken in de serie.

Niels Oxen (Jacob Lohmann) is een hoog onderscheiden oorlogsheld van Denemarken. Tijdens een gevechtsmissie in Afghanistan verliest hij zijn kameraad Bosse omdat zijn majoor Hannibal Frederiksen (Anders Heinrichsen) de moed verliest en hen alleen laat. Terug in Denemarken wil hij de dood laten ondeerzoeken en rechtszaak aanspannen, maar dan volgen er valse beschuldigingen en wordt hij oneervol ontslagen. Niels besluit zich terug te trekken in de bossen om daar te gaan leven. Vlakbij wordt er een kasteelheer vermoord en dan komt Niels op de radar van de Deense geheime dienst PET. De baas hiervan, Frigg Mossmann (Ellen Hillingsø) denkt dat de kasteelheer het hoofd was van een organisatie die de Deense politieke top wilde beïnvloeden door middel van moord. Ze besluit Niels en geheim agent Margrete Franck (Josephine Park) de opdracht om undercover te gaan om een mysterieuze reeks moorden te onderzoeken.

Oxen: Hangdogs is vanaf zaterdag 29 juni elke zaterdag om 20:20 en 21:05 te zien bij NPO3 en daarna zijn de uitgezonden afleveringen nog een week te bekijken bij NPO Start.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven