web analytics

Vanaf 21 juni Misdaadserie The Sketch Artist bij NPO2

Vanaf vrijdag 21 juni is bij NPO2 de Franstalige Canadese misdaadserie The Sketch Artist te zien. De originele titel is Portrait – Robot en het eerste seizoen telt tien afleveringen.

Waar gaat het over?

In de serie volgen we Ève Garance (Rachel Graton), een compositie tekenaar die een uniek talent heeft om de verdachte criminelen te tekenen terwijl het onderzoek nog in volle gang is. Ze doet dit door in het hoofd te kruipen van de slachtoffers terwijl die het moment van de misdaad herbeleven. In de serie doet Ève vijf verschillende zaken verdeeld over tien afleveringen. Zo moet ze een ontvoering oplossen, helpt ze een seriemoordenaar die het gezicht is vergeten van een slachtoffer en gebruikt ze het geheugen van zes mensen die maar een gedeelte van het gezicht van de verdachte hebben gezien om die helemaal te tekenen.

Ondertussen zorgt de terugkeer van haar ex er voor dat ze een hele persoonlijke cold case moet heropenen: de verdwijning van haar zoon William die toen zes maanden was. Vijf jaar lang is ze al stiekem bezig om gezichten te tekenen van hem hoe hij er nu uit zal zien met de hoop om hem te vinden.

Het team

Het team bestaat verder uit directeur Maryse Ferron (Sophie Lorain), een goede detective die zo haar eigen problemen heeft met haar gezondheid, maar ook met haar lastige verstandhouding met haar dochter. De nogal mopperende Bernard Dupin (Rémy Girard) kijkt er niet van op om de regels wat te buigen of te breken als het moet en hij houdt de rest van het team dan ook op afstand, inclusief nieuweling Anthony Kamal (Adrien Belugou) die overloopt van enthousiasme. Hij wilde niet in het restaurant van zijn Egyptische vader en Cubaanse moeder werken en koost voor een baan bij de politie, maar komt er al snel achter hoe shocking en emotioneel uitputtend dat kan zijn.

Het eerste seizoen van The Sketch Artist is vanaf 21 juni elke vrijdag om 23:11 en 23:51 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven