web analytics

The Undeclared War bij Canvas en SkyShowtime

The Undeclared WarVanaf vrijdag 20 januari is bij SkyShowtime de Britse serie The Undeclared War te zien. De serie telt zes afleveringen

In de serie volgen we Saara (Hannah Khalique-Brown), een tweedejaarsstudent die een stageplek weet te bemachtigen bij GCHQ, een Britse inlichtingendienst die zich bezighoudt met met informatiebeveiliging en het onderscheppen van communicatieverkeer. Op haar eerste werkdag wordt er ook een stress-test gedaan om de beveiliging van het internet te testen en tijdens deze test valt een groot deel van het internet in het land uit. Eerst wordt er gedacht dat het verband houdt met de stress-test, maar al snel lijkt het een gerichte cyberaanval te zijn. Saara kmt bij de Malware-afdeling van GCHQ en moet op onderzoek uit hoe het virus zich heeft kunnen verspreiden.

Wat volgt is een kat en muisspel waar Saara en het team altijd één stap vooruit moeten denken om voorbereid te zijn op de volgende stap van hun tegenstander. Met een verkiezing op komst tikt de klok door met grote gevolgen. De oorlog wordt online gevoerd terwijl het grote publiek van niets weet.

The Undeclared War is vanaf vrijdag 20 januari te zien bij SkyShowtime

Vanaf zaterdag 18 november is de serie om 20:38 en 21:30 te zien bij VRT Canvas

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven