web analytics

The Tattooist of Auschwitz bij SkyShowtime

Op vrijdag 7 juni is bij SkyShowtime de historische miniserie The Tattooist of Auschwitz te zien. De serie telt zes afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek.

In de serie volgen we Lali (Jonah Hauer-King) een Slowaakse Jood, die in 1942 werd gedeporteerd naar Auschwitz, het concentratiekamp waar tijdens de Holocaust meer dan een miljoen Joden werden vermoord.

Kort na aankomst werd Lali een van de tatoeëerders, die identificatienummers op de armen van medegevangenen moesten aanbrengen. Op een dag ontmoette hij Gita (Anna Próchniak) tijdens het tatoeëren van haar gevangenennummer op haar arm, die ontmoeting leidde tot een liefde die de verschrikkingen om hen heen trotseerde. Zo begon een moedig en onvergetelijk verhaal. Onder constante bewaking van een wispelturige Nazi SS officier Baretzki (Jonas Nay), werden Lali en Gita vastbesloten om elkaar in leven te houden.

Zestig jaar later ontmoet Lali (nu gespeeld door Harvey Keitel) die in de tachtig is de beginnende schrijfster Heather Morris (Melanie Lynskey). Nu hij pas weduwnaar geworden is heeft hij de moed gevonden om zijn verhaal te vertellen. Door zijn verleden aan Heather te vertellen confronteert hij de traumatische geesten uit zijn jeugd en herleeft hij zijn herinneringen aan verliefdheid op één van de duistere plek van de wereld.

The Tattooist of Auschwitz is vanaf vrijdag 7 juni te zien bij SkyShowtime

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven