web analytics

The Crown seizoen 1 bij Netflix

The CrownVanaf 4 november komt bij Netflix het eerste seizoen van het kostuumdrama The Crown beschikbaar. Dit seizoen telt tien afleveringen.

In dit eerste seizoen beginnen we in 1947 bij de bruiloft van Elizabeth (Claire Foy) en Philip (Matt Smith). Als haar vader Koning George VI (Jared Harris) sterft gaat de kroon over op Elizabeth en beetje bij beetje blijkt dan dat haar eigen persoonlijkheid steeds wordt opgeofferd voor het instituut van de monarchie. Aan het begin wordt ze gesteund door premier Curchill (John Lithgow) die dan voor de tweede keer premier is. Dat ze Koningin is betekend ook lastige keuzes maken, zo vraagt haar zus Prinses Margaret (Vanessa Kirby) toestemming om te trouwen met een gescheiden oorlogsveteraan Peter Townsend (Ben Miles), maar als hoofd van Anglicaanse Kerk kan ze dat niet geven.

Haar grootmoeder Mary (Eileen Atkins) geeft haar vooral het advies dat hoe minder ze publiekelijk zegt of doet, hoe beter het wordt ontvangen door het publiek. De moeder van Elizabeth, (Victoria Hamilton) heeft het er vooral over dat haar man ook nooit de troon heeft gewild en dat het zijn dood is geworden. Haar oom, Prins Edward (Alex Jennings), die afstand van de troon heeft gedaan om te trouwen met Wallis Simpson, is vooral geïnteresseerd in zijn toelage die hij krijgt en wil deze dan ook graag behouden.

Het eerste seizoen van The Crown is vanaf vrijdag 4 november beschikbaar bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven