Britse Koninklijke dramaserie Victoria bij één en NPO2

VictoriaVanaf vrijdag 4 november is bij één en vanaf 7 januari bij NPO2, de Britse dramaserie Victoria te zien. Het eerste seizoen telt acht afleveringen. Een tweede seizoen is al besteld.

In het eerste seizoen zien we de eerste jaren van de regeerperiode van Koningin Victoria (Jenna Coleman). We zien haar kroning in 1837 en we zien hoe ze veranderd van een tiener die weinig grip heeft op haar taken en verantwoordelijkheden tot haar huwelijk met Albert (Tom Hughes). Als Victoria de Koningin wordt circelen haar moeder, Duchess of Kent (Catherine Flemming) en haar adviseur Conroy (Paul Rhys) om haar heen om zo de macht te houden. Victoria krijgt hulp van premier Lord Melbourne (Rufus Sewell), maar als ze het te goed met elkaar kunnen vinden leidt dat tot een schandaal. De hofhouding krijgt dan ook een nieuwe baas: Lehzen (Daniela Holtz). De kleedster Jenkins (Eve Myles) krijgt te horen dat ze een assistent krijgt: de mysterieuze Skerrett (Nell Hudson).

Het eerste seizoen van Victoria is vanaf 4 november 2016  elke vrijdag om 22:35 te zien bij één. Vanaf 7 januari 2017 is de serie elke zaterdag om 20:05 te zien bij NPO1

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *