web analytics

The Chelsea Detective bij BBC First

The Chelsea DetectiveVanaf vrijdag 4 maart is bij BBC First de Britse serie The Chelsea Detective te zien. De serie telt vier afleveringen.

De nuchtere detective Max Arnold (Adrian Scarborough) leeft in woonboot in Londen op een steenworp afstand van de mooiste huizen in Chelsea. Onder de glamour en rijkdom ligt een donkere kant van de wijk waar jaloezie en woede leidt tot geweld en soms tot moord. Max werkt samen met detective Priya Shamsie (Sonita Henry), tech-genie Jess Lombard (Lucy Phelps), beginneling Connor Pollock (Peter Bankole) en chef forensische officer Ashley Wilton (Sophie Stone).

In de eerste aflevering wordt steenhouwer Andrew Knightley onder een metro geduwd. Max en Priya onderzoeken hem en naar boven komt dat hij een eenzame man is die gelooft dat een geest hem Bijbelse berichten zou achterlaten. Maar de moordenaar is van vlees en bloed en dus moeten ze verder zoeken. In de tweede aflevering raakt Robyn Romano, een influencer en vrouw van restaurateur Julia Romano vermist. Max krijgt te maken met de licht ontvlambare Romano-familie die langdurig in spanning met elkaar leven door meningsverschillen over het runnen van hun gelijknamige restaurant.

In de derde aflevering wordt een beveiliger doodgestoken en hij laat zijn terminaal zieke vrouw achter. Zou het een verkeerde drugsdeal zijn? Max en Priya ontdekken dat het slachtoffer een verleden heeft met geweld, racisme en hooliganisme en dat zijn dood de laatste tragedie in een cyclus van geweld is dat al tientallen jaren voortduurt. In de vierde aflevering wordt familieman Oliver Cowie dood gevonden in zijn studiekamer en blijken er wel heel veel verdachten te zijn, van zijn vrouw tot ruziënde collega’s, een op wraakbeluste ex-student, ouders en zelfs de schoonmaker.

The Chelsea Detective is vanaf 4 maart elke vrijdag om 22:00 te zien bij BBC First

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven