Superheldenserie The Flash vanaf 4 oktober bij Fox

The FlashVanaf zondag 4 oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse superheldenserie The Flash te zien bij Fox. In deze serie volgen we Barry Allen, alias The Flash, die zich opwerpt als beschermer van Central City. De serie is een spin-off van Arrow, maar het is niet nodig om eerst die serie gekeken te hebben, al duiken af en toe personages op uit Arrow in de Flash.

Barry Allen (Grant Gustin) is elf wanneer zijn moeder wordt vermoord en zijn vader ten oprechte wordt veroordeeld voor deze moord. Sindsdien woont Barry bij detective Joe West (Jesse L. Martin) die de vader is van zijn beste vriendin Iris (Candice Patton) waar Barry al sinds tijden verliefd op is. Barry is nu een briljante forensische onderzoeker bij de politie. Hij weet alle misdaden goed te onderzoeken, maar toch blijft de zaak van de moord op zijn moeder knagen.

Als in Central City het S.T.A.R.-labs een deeltjesversneller, ontwikkeld door natuurkundige Harrison Wells (Tom Cavanagh), wordt gelanceerd gaat het helemaal fout: een explosie is het gevolg en op hetzelfde moment wordt Barry door de bliksem getroffen. Hierna ontwaakt hij na negen maanden uit de coma. Er is wel iets veranderd: hij heeft supersnelheid gekregen. Maar hij is niet de enige, er zijn meer inwoners van de stad die bovennatuurlijke krachten hebben gekregen. Barry ziet het als zijn taak om de stad te beschermen als een echte superheld. Harrison Wells begeleidt hem hierbij om hem sterker en sneller te maken en hij krijgt hulp van zijn twee overgebleven S.T.A.R.-labs-medewerkers: Caitlyn Snow (Danielle Panabaker), een biowetenschapper die haar verloofde is kwijtgeraakt tijdens de explosie en Cisco Ramon (Carlos Valdes), een briljante ingenieur die graag elke schurk een bijnaam geeft. Ondertussen is in die negen maanden ook iets in het leven van Iris veranderd: Ze heeft een relatie gekregen met de politiepartner van haa vader: Eddie Thawne (Rick Cosnett).

The Flash wordt vanaf 4 oktober elke zondag om 20:00 uitgezonden en de herhaling is elke dinsdag om 23:00 uur op Fox

Lees ook:

Redactie