
Op 15 mei maakt Overcompensating zijn debuut op Prime Video: een scherpe, ontroerende en bijzonder persoonlijke ensemblekomedie over vriendschap, rouw, identiteit en het losbreken van verwachtingen. In het hart van deze serie staat Benny, gespeeld door acteur en internetfenomeen Benito Skinner, die met zijn personage de klassieke rol van populaire ex-voetballer en ‘homecoming king’ een verrassend kwetsbare draai geeft.
Benny is op de universiteit aangekomen met een rugzak vol verwachtingen, twijfels en geheimen. Als voormalig gouden jongen van zijn middelbare school voelt hij de druk om zijn zorgvuldig opgebouwde imago in stand te houden. Maar hoe langer hij zichzelf onderdrukt om anderen te pleasen, hoe moeilijker het wordt om te ontdekken wie hij werkelijk is. De ontmoeting met Carmen, vertolkt door Wally Baram in haar indrukwekkende acteerdebuut, markeert het begin van een vriendschap die langzaam het centrum van zijn leven wordt. Carmen is een eigenzinnige, ietwat introverte eerstejaarsstudent die haar eigen pijn met zich meedraagt, nog rouwend om haar broer. Tussen ongemakkelijke flirtpogingen en mislukte dates groeit iets oprechts: een band die niet alleen helend maar ook ontwapenend eerlijk is.
De chaos van het studentenleven is volop aanwezig in Overcompensating, waar wodka met smaakjes, valse identiteitsbewijzen en genadeloos slechte romantische keuzes aan de orde van de dag zijn. Mary Beth Barone, bekend van de podcast Ride die ze samen met Skinner maakt, speelt Benny’s zus Grace, een zelfverzekerde queen bee die haar status op de campus dankt aan haar relatie met de charismatische maar ronduit nare studentenkoning Peter, vertolkt door Adam DiMarco (The White Lotus). Tussen al deze kleurrijke figuren doolt Benny, worstelend met zijn gevoelens voor Miles – de beeldschone, gevoelige filmstudent gespeeld door Rish Shah (Ms. Marvel) – die zijn hart sneller doet slaan, maar op afstand blijft.
De acht afleveringen van Overcompensating bieden een slimme mix van humor, ongemak en emotionele diepgang. Wat begint als een satire op het campusleven groeit uit tot een veel breder verhaal over de angst om jezelf te zijn en de vaak onhandige manieren waarop jongeren overcompenseren om erbij te horen. De serie speelt niet alleen met herkenbare clichés, maar weet ze ook subtiel te ondermijnen door zijn personages menselijker en complexer te maken dan ze op het eerste gezicht lijken.
Met scherpe dialogen, sterke acteerprestaties en een visueel frisse stijl is Overcompensating een moderne coming-of-age serie die zijn publiek niet onderschat. Het is een ode aan de ongemakkelijke weg naar volwassenheid en de vriendschappen die je onderweg kunnen redden. Prime Video zet met deze serie een nieuwe toon in het genre: grappig, gevoelig en pijnlijk herkenbaar.