Ouders in Voetbalmeisjes bekendgemaakt

VoetbalmeisjesIn het najaar van 2016 wordt op Zapp door de AVRO de jeugdserie Voetbalmeisjes uitgezonden. De opnames zijn inmiddels al bezig en dus is bekend gemaakt wie er in meespelen. Het is niet de eerste keer dat de AVROTROS een jeugdvoetbalserie maakt, in 2012 (toen nog door de AVRO) werd Koen Kampioen uitgezonden, Die serie was gebaseerd gelijknamige boeken.

Voetbalmeisjes is een elf-delige serie waarin elke aflevering één meisje centraal staat die voetbalt bij het multiculturele meisjeselftal van FC Athena. Zo hebben ze allemaal hun dromen die ze najagen, worden ze verliefd, groeien ze uitelkaar en moeten omgaan met verlies en gaan voor de winst. Het team wordt gecoacht door Choukri gespeeld door Mohammed Charaa. Loek Peters speelt Jacco, de vader van Roxy (Cherise Schelts). De andere ouders worden gespeeld door Imanuelle Grives, Tatum Dagelet en Terence Scheurs.

Voetbalmeisjes is bedacht door Sia Hermanides en Alieke van Saarloos die de serie ook zullen regisseren. Het is een voortzetting van de pilot Heet Gras, waarin hockeymeisje Sam gaat voetballen bij FC Athena en verliefd wordt op de spits van het elftal: Roxy. In 2013 won deze serie de Mediafonds/Zapp jeugddramawedstrijd en kon er dus gewerkt worden aan Voetbalmeisjes.

Bekijk de teaser van Heet gras:

Lees ook:

Redactie