web analytics

Nostalgie! North & South bij Net5

North & SouthVanaf donderdag 14 juli wordt bij Net 5 de Amerikaanse miniserie North & South uitgezonden. Deze serie bestaat uit drie miniseries. Het eerste deel uit 1985 telt zes afleveringen, het tweede deel uit 1986 heeft ook zes afleveringen en het laatste deel uit 1994 heeft drie afleveringen.

In de eerste aflevering zien we dat de jonge Orry Main (Patrick Swayze) uit het Zuiden naar West Point gaat. Hij is de zoon van een rijke plantage-eigenaar. Onderweg ontmoet hij Madeline Fabray (Lesley-Anne Down) uit New Orleans en wordt hij verliefd. In New York onmoet hij George Hazard (James Read) uit het Noorden, hij is de tweede zoon van een rijke fabriekseigenaar. Ze worden al snel vrienden en op West Point ontmoeten ze hun andere klasgenoten. Ook ontmoeten ze Elkanah Bent (Philip Casnoff) die het niet op hen heeft voorzien.

Na twee jaar keren ze weer terug naar huis. Virgilia (Kirstie Alley) heeft meteen een hekel aan Orry omdat zijn familie slaven heeft. Orry leert thuis dat Madeline gaat trouwen met plantage-eigenaar Justin LaMotte (David Carradine). Als George en Orry geslaagd zijn gaan ze het leger in vechten bij de Mexicaanse Oorlog. Daar worden ze naar een hinderlaag geleid en raakt Orry kreupel. Tijdens de oorlog ontmoet George Constance Flynn (Wendy Kilbourne), de Iers-Katholieke dochter van de legerchirurg, en wordt verliefd, het is wederzijds en ze plannen een bruiloft. De beide families van George en Orry worden hechter als Orry’s zus Ashton (Terri Garber) de broer van George, Billy (John Stockwell) het hof maakt. Billy gaat ook naar West Point samen met Charles (Lewis Smith, later Kyle Chandler) de neef van Orry. Ondertussen maken de Zuidelijke Staten zich op om zich af te scheiden van de Noordelijke Staten en komt de vriendschap tussen Orry en George onder druk te staan.

North & South is vanaf 14 juli elke donderdag om 20:30 te zien bij Net5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven