My Brilliant Friend seizoen 3 bij Canvas en NPO2

My Brilliant FriendVanaf woensdag 30 maart is bij Canvas het derde seizoen van de Italiaanse serie My Brilliant Friend te zien. Bij NPO2 heeft de serie de titel De geniale vriendin. Dit seizoen telt acht afleveringen en een vierde en laatste seizoen is al aangekondigd.

Het is begin jaren zeventig in Milaan en het leven lacht Elena Greco (Margherita Mazzucco) toe. Ze is afgestudeerd, heeft haar eerste boek gepubliceerd en is verloofd met Pietro Airota (Matteo Cecchi), de zoon van een professor. Samen met hem reist ze naar Napels om hem voor te stellen aan haar ouders.

Via jeugdvriend Enzo (Giovanni Buselli) komt ze weer in contact met haar hartsvriendin Lila (Gaia Girace). De rebelse Lila heeft geen contact meer met haar vader, broer en echtgenoot. Om voor haar zoontje te zorgen werkt ze in de plaatselijke vleesfabriek maar de werkomstandigheden zijn er erbarmelijk en dus komt ze in opstand tegen haar baas. Ook Elena schrijft een krantenartikel over de fabriek waar veel positieve reacties op komen.

Na een korte periode verliezen de vriendinnen elkaar weer wat uit het oog en gaan ze ieder verder met hun eigen leven: Elena met Pietro en haar literaire carrière, en Lila met Enzo met wie ze een relatie begint.

My Brilliant Friend is vanaf 30 maart elke woensdag om 22:15 en 23:00 te zien bij Canvas

Vanaf vrijdag 17 juni is dit seizoen elke vrijdag om 23:10 te zien bij NPO2

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *