Mockumentary Icarus bij NPO2

IcarusVanaf woensdag 14 september is bij de NTR op NPO2 de dramaserie Icarus te zien, waarin elke aflevering een gefictionaliseerde documentaire is.

In de zes aflevering zien we telkens een bekende Nederlander die een rol heeft gespeeld in de maatschappij en voor het oog van de natie gevallen is. Elke aflevering is dan een portret van een bepaalde Icarus na de val. Komt hij of zij de val weer te boven? En hoe? De feiten staan niet echt centraal maar wel welke karaktereigenschappen en talenten deze mensen zo succesvol hebben gemaakt en welke blinde vlekken en gedragingen hen uiteindelijk op zijn gebroken.

In De Politica (14 september) zien we dat ex-politica Rita vindt dat ze lang genoeg buitenspel is gezet door politiek Den Haag. Ze heeft een plan om haar maatschappelijke comeback te maken. (regie Sabine Lubbe Bakker, scenario Anne Hofhuis, met o.a.Yvonne van den Hurk)

In De Wetenschapper (21 september) zien we dat de wereld van Diederik is ingestort nadat hij ontmaskerd is als weteschapsfrauder. Met een theatershow onderwerpt hij zichzelf aan een persoonlijkheidsonderzoek. (regie Merlijn Passier, scenario Christian Sparborth, met o.a. Marcel Hensema en Frank Lammers)

In De Zorgondernemer (28 september) zien we dat de van origine Turkse onderneemster Aysel als directeur van Nederlands eerste particuliere ziekenhuis model stond voor de privatisering van de zorg. Ze moest het veld ruimen na beschuldigingen van financiële malversaties. Nu wil ze een exclusief zorgcentrum in Instanbul opzetten. (regie Aaron Rookus, scenario Lineke van den Boezem, met o.a. Nazmiye Oral)

In De Wethouder (5 oktober) zien we dat het drugsgebruik en prostitutiebezoek de politieke kop kostte van Rob. Ook zijn gezinsleven kreeg een knauw en nu zijn zoon voor een grote stap in zijn leven staat probeert hij met hem in het reine te komen. (regie Remy van Heugten, scenario Bastiaan Kroeger, met o.a. Peter Drost en Niels Quist)

In De Verslavingsdeskundige (19 oktober) is de bekende verslavingsdeskundige Keith veroordeeld voor ontuckt en verkrachting. Hij heeft zijn celstraf uitgezeten, maar hij heeft altijd ontkend. Zal het de veelbelovende jonge talkshow presentatrice Fenna lukken om tijdens een live interview de waarheid boven tafel te krijgen? (regie en scenario Casper Vandeputte, met o.a. Hajo Bruins en Mariana Aparicio Torres)

In De Bankier (26 oktober) zien we Dirk die ooit een eigen bank, voetbalstadion, privéjet en museum had. Tijdens de bankencrisis is hij als enige Nederlandse bankier ten onder gegaan en dat lag volgens hem aan de gevestigde orde die hem weg wilde hebben. Nu probeert hij met een documentaire zijn blazoen te zuiveren zodat hij zijn zakelijke leven opnieuw kan opbouwen.
(regie Eddy Terstall en Erik Wünsch , scenario Marcel Roijaards, met o.a. Lukas Dijkema)

De serie Icarus is vanaf 14 september elke woensdag behalve 12 oktober om 20:25 te zien bij NPO2

Lees ook:

Redactie