web analytics

Misdaadthriller Tokyo Vice bij HBO Max

Tokyo ViceVanaf vrijdag 8 april is bij HBO Max de Amerikaanse thriller Tokyo Vice te zien. De serie telt tien afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jake Adelstein.

De serie begint in 1999 als de Amerikaanse journalist Jake Adelstein (Ansel Elgort) naar Tokyo verhuist voor een baan bij een Japanse krant. Hij moet onderaan beginnen en moet de politieberichten verslaan. Hij schrijft dus over gestolen tassen en mensen die stikken in hun voedsel. Maar Jake wil meer dan dat en begint sommige berichten zelf te onderzoeken, iets wat niet helemaal de bedoeling is. De kranten en de politie hebben de afspraak dat als een slachtoffer is doodgestoken je niet kan spreken over een moord tot de politie het een moordzaak verklaart. Dat heeft te maken met de Yakuza die hun eigen zaakjes afhandelt en als de politie iemand moet arresteren dan offeren ze iemand op van hun eigen organisatie, de politie accepteert dat omdat daarmee de vrede tussen de verschillende yakuza-groepen wordt bewaakt.

Jake wordt al snel geholpen door Hiroto Katagiri (Ken Watanabe), een detective die hem wegwijs maakt hoe dingen werken in Japan. Maar Jake zijn verschillende onderzoeken, waaronder een reeks zelfmoorden waarbij een bedrijf is betrokken, komt hij terecht bij leiders van de yakuza, nachtclubeigenaren en verschillende leden van de onderwereld van Tokyo.

Vanaf 8 april zijn de eerste drie afleveringen beschikbaar van Tokyo Vice, daarna wekelijks te zien bij HBO Max

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven