web analytics

Misdaadserie Murder in Provence bij NPO2 en VRT1

Vanaf vrijdag 22 september is bij VRT1 de detective Murder in Provence te zien. De serie is gebaseerd op de boeken van M.L. Longworth en telt drie afleveringen. Vanaf maart 2024 is de serie ook te zien bij NPO2 en vanaf eind mei 2024 is dit seizoen wekelijks te zien bij BBC First.

De serie volgt Antoine Verlaque (Roger Allam) een onderzoeker in Aix-en-Provence en zijn vriendin Marine Bonnet (Nancy Carroll) als ze verschillende moorden, mysteries en de onderwereld van hun idyllische woonplek. Ze krijgen hulp in hun onderzoek van detective Hélène (Keala Settle).

In de eerste aflevering wil Marine Antoine verrassen met een romantisch weekendje weg, maar dat plan kan de ijskast in als Antoine wordt opgeroepen om een moord te onderzoeken in de plaatselijke universiteit. Ze ondervragen professoren en studenten en stuiten op telkens meer misdaden.

In de tweede aflevering helpt Marine bij het onderzoek van Antione en Hélène naar de dood van een aristocraat in zijn kasteel. Net als ze denken dat ze de verdachten te pakken hebben wordt er nog een lichaam gevonden.

In de derde aflevering wordt er een jonge vrouw dood aangetroffen. Haar dood lijkt te maken te hebben met een liefdesrelatie, maar is er ook een verband met het lichaam van een oudere vrouw die een paar kilometer verderop in een wijngaard is gevonden?

Murder in Provence is vanaf 22 september elke vrijdag om 20:45 te zien bij VRT1

Vanaf 23 maart is de serie elke zaterdag om 22:29 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven