web analytics

Misdaadserie Irvine Welsh’s Crime bij Canvas en NPO2

Irvine Welsh's CrimeVanaf zaterdag 24 september is bij NPO2 de Schotse misdaadserie Irvine Welsh’s Crime te zien en in december bij de zender Canvas. De serie telt drie dubbelafleveringen en een tweede seizoen is al aangekondigd.

De serie speelt zich af in Edinburgh en gaat over detective Ray Lennox (Dougray Scott) die afgekickt is van zijn drank en drugsverslaving. Hij wordt op de zaak gezet van een vermist meisje, Britney Hamil. De zeven jarige is meegenomen door een man met een busje op een plek waar geen beveiligingscamera’s zijn. De verdachten die in beeld komen zijn de opa van het meisje, die haar moeder in haar jeugd heeft misbruikt en de vader van het meisje die een zedendelinquent is.

Maar Lennox denkt ook een moordenaar met de naam Mr Confectioner, die verantwoordelijk was voor de vermissing van verschillende meisjes voordat hij werd gearresteerd en achter de tralies belandde. Lennox denkt dus dat de politie de verkeerde heeft opgepakt, maar de vraag is of hij het bij het juiste eind heeft of komt deze gedachte door datgene wat ook een oorzaak voor zijn verslavingen was en is begonnen door gebeurtenissen in zijn jeugd.

Irvine Welsh’s Crime is vanaf 24 september elke zaterdag om 22:10 te zien bij NPO2.

Vanaf 10 december is de serie elke zaterdag om 20:40 en 21:30 te zien bij Canvas

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven