Miniserie Gracepoint bij één

Gracepoint
Vanaf 2 april wordt op één de Amerikaanse miniserie Gracepoint uitgezonden. De serie is gebaseerd op het Britse Broadchurch, althans het eerste seizoen. David Tennant speelt dezelfde rol als in het Britse origineel. Maar wees gerust kijkers van Broadchurch, Gracepoint wijkt op bepaalde punten af, waaronder de moordenaar.

Gracepoint begint als Ellie Miller (Anna Gunn) boos is als haar promotie naar Emmet Carver (David Tennant) gaat terwijl ze op vakantie was. Zijn eerste zaak is die van Danny Solano, zijn lichaam wordt op het strand bij de kliffen gevonden. Deze moord raakt natuurlijk zijn ouders, Mark (Michael Peña) en Beth (Virginia Kull), maar ook het dorp wordt er door verscheurd, zo worden Jack Reinhold (Nick Holte), de kayak/fietsverhuurder, de verdachte Susan Wright (Jacki Weaver), de collega van Mark, Vince Novik (Stephen Louis Grush) en Gemma Fisher (Sarah-Jane Potts), de hoteleigenaresse er in meegetrokken.

De serie kon op goede kritieken rekenen, maar werd (uiteraard) veel vergelijken met Broadchurch en vele vonden het een onnodig om een Amerikaanse versie te maken. De kijker kon het ook niet echt bekoren, er keken maar iets meer als 3 miljoen Amerikanen naar, niet echt veel. Dus het kwam niet als een verrassing dat er geen tweede seizoen van Gracepoint kwam.

Gracepoint is te vanaf donderdag 2 april van maandag tot donderdag te zien bij één rond 23:00 uur. De herhaling is de volgende dag rond 15:30

Lees ook:

Redactie