web analytics

Kostuumdrama Emma vanaf 26 juni bij één

EmmaVanaf vrijdag 26 juni zendt de Belgische zender één een verfilming uit van Emma, het boek van Jane Austen. Het is de versie die in 2009 werd uitgezonden op de BBC en bestaat uit vier afleveringen.

Emma Woodhouse (Romola Garai) is een rijke, onafhankelijke vrouw die niet hoeft te trouwen om in haar levensonderhoud te voorzien. Maar Emma doet niets liever dan het koppelen van vrouwen in haar omgeving aan geschikte huwelijkskandidaten. Zo overtuigt ze Harriet Smith (Louise Dylan), een nieuwe vriendin er van dat ze een te goede partij is voor haar huidige minnaar, boer Robert Martin (Jefferson Hall) en dat ze toch een rijkere man moet nemen. Mr. Knightley (Jonny Lee Miller) een vriend van de familie is niet erg te spreken over de bezigheden van Emma en denkt dat Robert en Harriet er niet beter op worden.

Emma probeert Harriet aan Mr. Elton (Blake Ritson) te koppelen terwijl ze zelf interesse krijgt in de mysterieuze Frank Churchill (Rupert Evans). Later verschijnt in het dorp de jonge Jane Fairfax (Laura Pyper) die een piano heeft gekregen van een aanbidder. Emma weigert te geloven dat Mr. Knightley de aanbidder is.

De serie Emma is vanaf 26 juni elke vrijdag te zien om 22:30 op één.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven