web analytics

His Dark Materials bij Ziggo

His Dark MaterialsVanaf dinsdag 5 novemberis bij Ziggo on Demand wekelijks een aflevering te zien van de Brits-Amerikaanse serie His Dark Materials. Dit seizoen telt acht afleveringen.

De serie speelt zich af in een andere wereld, waar elke menselijke ziel de fysieke vorm aanneemt van een dier wat een daemon wordt genoemd. De relatie tussen de mens en zijn daemon is heilig. De wereld wordt al jaren gecontroleerd door de machtige Magisterium. Behalve in het wilde Noorden, waar heksen stiekem fluisteren over een voorspelling: een kind met een voorbestemd lot die tijdens de grote vloed naar Oxford wordt gebracht.

In Oxford woont Lyra (Dafne Keen) bij het Jordan College, ze is daar gebracht door haar oom Lord Asriel (James McAvoy) en leeft daar beschermend onder toeziend oog van de Master (Clarke Peters) en bibliothecaris Charles (Ian Gelder). Als Mrs. Coulter (Ruth Wilson) in haar leven komt gaat ze op avontuur naar Londen en ontmoet daar Father MacPhail (Will Keen), Lord Boreal (Ariyon Bakare) en journalist Adele Starminster (Georgina Campbell) op een societyfeestje waar ze voor het eerst hoort over het sinistere General Oblation Board.

Ze gaat op zoek naar haar vermiste vriend, maar ontdekt dan een reeks van kidnappings. Ze wordt daarna in het nomadische leven van de Gyptians gegooid met Ma Costa (Anne-Marie Duff), Farder Coram (James Cosmo), John Faa (Lucian Msamati), Raymond Van Geritt (Mat Fraser), Jack Verhoeven (Geoff Bell) en Benjamin de Ruyter (Simon Manyonda) die haar naar het Noorden brengen waar ze de avonturier Lee Scoresby (Lin-Manuel Miranda) ontmoet die haar helpt met haar quest.

His Dark Materials is vanaf dinsdag 5 november wekelijks te zien bij Ziggo On Demand bij een Movies & Series XL-pakket.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven