web analytics

BBC geeft Doctor Foster seizoen 2 en kondigt His Dark Materials en In the Dark aan

BBC OneDe Engelse omroep BBC heeft besloten om de serie Doctor Foster een tweede seizoen te geven. Het eerste seizoen telde vijf afleveringen en wist gemiddeld meer dan 8 miljoen kijkers te trekken. De serie gaat over Gemma Foster (Suranne Jones) die een huisarts is en een vertrouwenspersoon in het dorp. Dan vermoed ze dat haar man Simon (Bertie Carvel) een affaire heeft en is ze vastbesloten om achter de waarheid te komen.

Ook heeft de omroep twee nieuwe series aangekondigd. De eerste is His Dark Materials, in het Nederlands uitgegeven als Het Gouden Kompas. We volgen hier Lyra, een wees die in een wereld leeft waar wetenschap, religie en magie samenkomen. Haar zoektocht naar een gekidnapte vriend zorgt er voor dat ze er achter komt dat er meerde kinderen gestolen worden. Daarna krijgt ze gezelschap van Will, een jongen die een bijzonder mes heeft en leert Lyra meer over haar ouders en haar lot in een oorlog tegen grote krachten. De serie zal acht afleveringen tellen.

De tweede serie is In the Dark, deze vier-delige serie is gebaseerd op de boeken van Mark Billingham. In The Dark gaat over detective Helen Weeks en vertelt twee verhalen. In de eerste blijkt dat ze zwanger is en gaat ze terug naar haar geboortestad waar haar beste vriendin van school in een mediastorm is terechtgekomen. Haar man is gearresteerd voor het ontvoeren van twee jonge meisjes. Helen moet de zaak oplossen, want is hij wel de dader?

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven