web analytics

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring

Vanavond was de uitreiking van de Televizier-Ring en Flikken Maastricht heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De serie wist Penoza en Syndroom te verslaan met 46% van de stemmen.

Voor Flikken Maastricht was het de tweede keer dat de serie genomineerd was en wist deze keer de nominatie te verzilveren en kregen ze de ring uit handen van Ilse deLange. De serie gaat om rechercheurs Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) die elke week een (moord)zaak oplossen terwijl hun collega’s Marion Dreesen (Oda Spelbos) en Romeo Sanders (Sergio Romero IJssel) een zaak met maatschappelijke lading behandelen. Aan het hoofd van het korps staat Frieda Mechels (Ria Eimers).In het achtste seizoen speelde ook Jamie Grant mee als politieagent Esmee van Rooy. Naast de zaak van de week speelt ook een overkoepelend verhaal mee, zoals in eerdere seizoen de wraak van Daan de Vos (Thomas Acda) en in het achtste seizoen de ontknoping van de moord op Daan de Vos, de strijd tegen de Hamza-familie die een drugsmonopolie hebben en de mogelijke mol in het korps.

De andere prijzen deze avond die zijn uitgereikt zijn: De Gouden Stuiver voor Checkpoint, Zilveren Ster Man: Humberto Tan, Zilveren Ster Vrouw: Chantal Janzen en Aanstormend Talent Award: Ruud Feltkamp.

Daarnaast was er ook nog een groot televisieonderzoek. De Beste acteur in een serie is Victor Reinier in Flikken Maastricht en de beste actrice in een bijrol is Pleuni Touw voor haar rol als moeder Deen in Dokter Deen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven