Spannende seizoensfinale Flikken Maastricht

Flikken Maastricht
Vanavond is het alweer tijd voor de seizoensfinale van het negende seizoen van Flikken Maastricht. Als we de promo mogen geloven wordt het best spannend.

De rode draad in de laatste twee seizoenen van Flikken Maastricht is een drugsoorlog waarbij ex-commando’s met de Italiaanse maffia én een Afghaanse warlord de Hamzafamilie uit de markt wist te halen door moord en ontvoering. Het verhaal leek voorbij toen Tony Verwoerd (Javier Guzman) naar Luik vluchtte en Esmee van Rooy (Jamie Grant) vermoorde door haar stembanden door te snijden. Het team van Maastricht en van Luik had Tony in een hoek gedrukt op een brug. Hij was neergeschoten en van de brug gesprongen. Daarna is hij spoorloos. Dan hebben we nog de Italiaanse maffia. Dat blijkt psycholoog David Boesmeer (Tibor Lukács) te zijn, toen hij jong was werd hij naar Nederland gebracht, maar blijkbaar is de band met de maffia niet weg. Naast dat hij alle ex-commando’s onder behandeling had, kwam Eva van Dongen (Angela Schijf) ook vaak bij hem langs om haar hart uit te storten. Floris Wolfs (Victor Reinier) kreeg zijn vermoedens en de Italiaanse collega Sophia Arletti (Lien Van de Kelder) wist deze te bevestigen en ze beginnen dan een onderzoek om de Italiaanse maffie op te rollen.

In de seizoensfinale, met de titel Strizzacervelli (Italiaans voor zielenknijper), is Eva kwaad op Wolfs en Mechels (Ria Eimers) omdat ze haar buiten het onderzoek hebben gehouden. Ze meldt zich ziek, maar raakt toch betrokken want David Boesmeer heeft iets in de gaten en alle maffialeden zijn van de radar verdwenen.

Eva heeft een spoor naar waar de maffioso zich bevinden, ze hebben namelijk Marco Giesbers (Bart Reuten), het jongetje dat door Eva en David uit huis is gehaald bij zijn vader, naar pretpark Walibi meegenomen. Eva gaat naar het pretpark toe en vind daar het jongetje, maar ook David. En hij is niet de enige die daar rondloopt, zo  duikt daar ook Tony Verwoerd weer op.

De laatste aflevering van het negende seizoen van Flikken Maastricht is op 14 november om 20:30 te zien bij NPO1

Lees ook:

Redactie