web analytics

Fellow Travelers bij SkyShowtime

Vanaf zondag 19 november is bij Sky Showtime de Amerikaanse miniserie Fellow Travelers te zien. De serie telt zes afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Mallon.

In de serie zien we de relatie tussen twee zeer verschillende mannen in de jaren 50 van de Verenigde Staten. Hawkins Fuller (Matt Bomer) is een charismatische man die in de politiek vooral achter de schermen werkt en geen relaties aan gaat. Dat veranderd als hij Tim Laughlin (Jonathan Bailey) ontmoet, een jonge man met idealen en een rotsvast geloof. Ze ontmoeten elkaar op de verkiezingsavond van 1952 als Hawkins Tim helpt aan een baan bij senator Joseph McCarthy (Chris Bauer) en Roy Cohn (Will Brill). Tim gelooft erg in de anticommunisme campagne van McCarthy, maar kan de gevolgen daarvan niet overzien.

Tim raakt bezeten van Hawk en ze beginnen een relatie, ondanks de waarschuwingen van zijn collega’s die nog in de kast zitten zoals Marcus Hooks (Jelani Alladin), een zwarte politiek verslaggever en Mary Johnson (Erin Neufer), een secretaresse. Marcus gelooft dat hij als zwarte homoseksuele man geen relatie moet hebben om carriere te maken in de witte wereld van de journalistiek. Maar als zijn gevoelens voor dragartiest Frankie (Noah J. Ricketts) groeien weet hij niet meer wat hij moet doen.

In de laatste afleveringen zien we hun levens tijdens de jaren 60 waar er protesten zijn tegen de Vietnamoorlog, in de jaren 70 is het de opkomende homorechtenbeweging en de jaren 80 komt de AIDS epedimie opzetten.

Fellow Travelers is vanaf zondag 19 november te zien bij SkyShowtime

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven