web analytics

Fantasyserie Jonathan Strange & Mr Norris op BBC One

 

Jonathan Strange & Mr NorrisOp zondag 16 mei begint op BBC One de serie Jonathan Strange & Mr Norris. Deze fantasyserie is gebaseerd op het gelijknamige boek en zal zeven afleveringen tellen.

Het is 1806 en er heeft ooit magie bestaan in Engeland, maar dat is uitgestorven, tot ze Mr. Norrell (Eddie Marsan) ontdekken die nog steeds magische krachten heeft. Hij komt naar Londen en bied de regering zijn diensten aan als magiër. Maar het gaat niet door als opkomend politicus Sir Walter Pole (Samuel West) niets met magie te maken wil hebben. Mr. Norrell gaat dus weer terug naar Yorkshire, maar dan blijkt dat de vrouw van Walter Pole is overleden. Mr. Norrell sluit een pact met mysterieuze Gentleman (Marc Warren) om haar weer tot leven te wekken. Hierdoor stemt Walter Pole toe en wordt Norris de grootste magiër van het land.

Jonathan Strange (Bertie Carvel) is meer geïnteresseerd in drank en zijn strijd om de hand van de mooie Arabella (Charlotte Riley) dan het lezen van magische boeken. Maar dan ontdekt hij dat ook hij magische krachten heeft. De twee mannen zullen elkaars vrienden en vijanden worden.

Jonathan Strange & Mr Norris wordt vanaf zondag 17 mei om 22:00 uitgezonden op BBC One

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven