web analytics

Eindelijk! The Pineapple Incident is opgelost

How I Met Your Mother

De serie How I Met Your Mother is nu al een paar maanden afgelopen, maar na negen jaar wachten is onverwacht toch nog een grote vraag van de serie opgelost. Want hoe zat dat nou met die ananas in het eerste seizoen?

Voor iedereen die het niet meer zo goed weet: In het eerste seizoen, aflevering The Pineapple Incident, werd Ted Mosby erg dronken en werd hij wakker naast one-night-stand Trudy en op zijn nachtkastje lag een ananas. Hoe die ananas daar nou kwam dat weet helemaal niemand meer en het leek er op dat we dat nooit zouden weten. Helemaal toen Future-Ted in de voice-over zei dat hij in 2030 ook niet wist hoe het zat.

Maar het antwoord is nu toch gekomen, en wel in een scene uit het negende seizoen die gesneuveld is in de montage. Het is de aflevering waarin Lily wegging naar The Captain en iedereen haar volgde om daar er dan achter te komen dat Lily opnieuw zwanger is. In de scene die eruit is geknipt zegt The Captain tegen Ted dat hij het kan vergeven dat hij één ding van hem heeft gestolen (zijn vrouw Zoey, gespeeld door Jennifer Morrison), maar dat veranderd als hij meer steelt. Dan zien we Ted het huis verlaten en zijn oog valt op een ananas die buiten ligt. The Captain legt uit dat het een oude traditie is voor kapiteins om een ananas buiten de deur te leggen als teken van gastvrijheid. Hij heeft er eentje bij dit huis en bij zijn huis in de stad. Als hij dat zegt krijgt Ted een flashback naar 2005 waar hij zo dronken als een toeter de ananas meeneemt die bij The Captain voor de deur ligt.

De scene verschijnt op de dvd van het negende seizoen. Hiermee zijn alle vragen die de serie in negen seizoenen heeft opgeworpen wel beantwoord, maar of kijkers het eens zijn met die antwoorden is weer een hele andere vraag.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven