web analytics

Duitse historische ziekenhuisserie Charité bij Netflix

CharitéVanaf donderdag 19 april is bij Netflix de Duitse ziekenhuisserie Charité te zien. Het eerste seizoen telt zes afleveringen.

In het jaar 1888 redt de arts Emil Behring (Matthias Koeberlin) in het Berlijnse ziekenhuis Charité het leven van de wees Ida Lenze (Alicia von Rittberg) door een blindedarmoperatie uit te voeren. Emil stelt zich kandidaat bij Robert Koch (Justus von Dohnányi) die aan een medicijn voor Tuberculose werkt. Maar die baan komt terecht bij Paul Ehrlich (Christoph Bach).

Tijdens het herstel van Ida wordt ze verpleegd door geneeskundestudent Georg Tischendorf (Maximilian Meyer-Bretschneider), die veel liever kunstenaar was geworden. Ze verliest haar baan als kindermeisje en kan dus haar ziektekosten niet meer betalen. Zo moet dus werken in het ziekenhuis om zo haar schuld af te betalen. Ze raakt bevriend met zuster Therese (Klara Deutschmann) en ze worden door hoofdzuster Martha (Ramona Kunze-Libnow) slecht behandeld, maar ze ontdekt wel haar passie voor de geneeskunde als ze toekijkt hoe artsen als Rudolf Virchow (Ernst Stötzner), Robert Koch, Emil Behring en Paul Ehrlich hun baan uitvoeren en hen helpt.

Charité is vanaf donderdag 19 april te zien bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven