web analytics

Dramaserie De Maatschap bij NPO2

De MaatschapVanaf woensdag 25 januari wordt door de VPRO bij NPO2 de Nederlandse dramaserie De Maatschap uitgezonden. De serie telt vier afleveringen. De Maatschap is geïnspireerd door de geschiedenis van de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz. Robert Moszkowicz had een kort geding aangespannen om een uitzendverbod te eisen, omdat hij van mening was dat deze serie te veel zou lijken op zijn boek en er zou dan sprake zijn van schending van auteursrecht, maar de rechter achtte dit niet bewezen.

In de serie zien we de opkomst en ondergang van het familie-imperium Meyer. De jonge Matthias Meyer (Pierre Bokma) bouwt op eigen kracht een advocatenimperium op. Hij is een overlevende van Auschwitz, iets wat invloed heeft op zijn persoonlijkheid. Hij is een dominante man die de identiteit van zijn zoons wil bepalen. Zij zullen zijn inzet, flair en intelligentie verder uitdragen. Zijn vrouw Mieke (Katelijne Verbeke) ontmoet hij op jonge leeftijd als hij na Auschwitz terecht komt op de boerderij van haar ouders. De vonk springt over en ze stichten een gezin waar zij de verzorging van hun zoons op zich neemt.

Theo Meyer (Daan Schuurmans) is in eerste instantie een lastpak, maar wordt de favoriet van zijn vader tot hij weer de fout in gaat. Ook Aron Meyer (Diederik Ebbinge) is geen lieverdje. Hij denkt dat hij een betere advocaat is dan zijn broers Theo en Benjamin. Zoon Jakob (Xander van Vledder) gaat het meeste om met Aron en hij probeert de familie vooral bij elkaar te houden om zo de familiezaak te redden. Als Theo niet meer de favoriete zoon is krijgt Benjamin (Guy Clemens) deze positie. Hij is een advocaat die de randen van de wet opzoekt. Met zijn vijven trotseren ze de boze buitenwereld, maar de loyaliteit van de zonen aan hun vader en aan elkaar wordt van binnenuit ondermijnd.

De Maatschap is vanaf 25 januari elke woensdag om 20:25 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven