Dramaserie Bestseller Boy bij NPO3

BestellerboyVanaf zondag 27 november is bij NPO3 de Nederlandse serie Bestseller Boy te zien. De serie telt acht afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

Drie jaar lang is Momo (Shahine El-Hamus) ’s nachts op zijn zolderkamer aan het schrijven aan een autobiografische roman waarin hij in bloemrijke straattaal beschrijft hoe het is om leven in de verschillende werelden waarin hij opgroeit: Thuis bij zijn Marokkaanse ouders, het ruige leven op straat met zijn vrienden uit de buurt, het wilde uitgaansleven in Amsterdam en de liefde van zijn leven: Evelien (Zoë Love Smith).

Zijn boek is een hartstochtelijke ode aan hun liefde, maar toch heeft hij weinig ook voor Evelien en voordat het boek af is maakt ze het uit. Als zijn ouders horen over de schandelijke inhoud van het boek schoppen ze hem het huis uit en begint Momo aan een zoektocht door Amsterdam naar liefde, erkenning en vooral een thuis. Met zijn criminele neef Brahim (Sabri Saddik) stort hij zich in feestjes, avontuurtjes, seks, drank en drugs. En dan blijkt na het uitkomen van het boek dat het geen succes is en blijven de gedroomde royalty’s uit. Dankzij blijf, ambitie en charme lukt het hem uiteindelijk om de bestsellerslijst te beklimmen.

Ondanks zijn succes hunkert hij naar onvoorwaardelijke liefde en mist hij een thuis. Hij maakt een reis naar Marokko om inspiratie op te doen voor zijn tweede boek, daar ontdekt hij hoe het verhalen vertellen al generaties in de familie zit en wordt hij geconfronteerd met alles waar hij voor is weggerend: zijn eigen wortels.

Bestseller Boy is vanaf 27 november elke zondag om 20:30 te zien bij NPO3

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *