web analytics

Finse serie Helsinki Syndrome bij NPO3

Helsinki SyndroomVanaf zaterdag 26 november is bij NPO3 de Finse serie Helsinki Syndrome te zien. De serie telt acht afleveringen.

De serie begint als medewerkers van een koeriersbedrijf grote pakketten naar het kantoor van de krant Helsingin Sanomat brengen, met daarin levensmiddelen en gerechtelijke documenten uit de jaren 90. Daarna valt de stroom uit en sluit de elektricien de liften en andere doorgangen. Hij blijkt Elias Karo (Peter Franzén) te zijn en gijzelt daarna vier journalisten op de redactie en eist dat ze zijn verhaal publiceren. Het gaat terug naar roekeloze kredietverleningen door banken in de jaren 90, in die tijd werd hij op 18-jarige leeftijd gelokt om garant te staan voor het bedrijf van zijn vader.

Hij wil dat de journalisten onderzoek doen naar de acties van de bank en de bankdirecteur in de afbraak van het bedrijf van zijn vader. De journalisten raken geïnteresseerd en en beginnen langzaam aan de motieven van hun gijzelnemer te begrijpen. Ondertussen omsingelt de politie het pand en start recherche-psycholoog Jarmo Kiiski (Taneli Mäkelä) de onderhandelingen met Elias en hij maakt zich op voor een langdurige situatie terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken en politici de politie onder druk zet om de gijzeling snel te stoppen.

Helsinki Syndrome is vanaf 26 november elke zaterdag om 20:25 te zien bij NPO3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven