Vier nieuwe Nederlandse series bij Net 5 in 2015

Net5Volgend jaar komt Net 5 met maarliefst vier nieuwe dramaseries. Twee romantische series, een crimeserie en een dramaserie over een callgirl. De series worden in het voorjaar van 2015 verwacht.

In Bagels & Bubbels  zien we een simpele bakkersjongen (Egbert-Jan Weeber) verliefd worden op een internationaal supermodel (Bracha van Doesburgh). In deze romantische comedy wordt het liefdesverhaal van deze jonge mensen gevolgt die een compleet ander leven leiden.

De andere romantische serie is De mannen van dokter Anne. Hierin is de jonge arts Anne (Noortje Herlaar) het middelpunt. Een week voor haar bruiloft betrapt ze haar verloofde met een ander. Huwelijk van de baan en terug naar het ouderlijk huis, waar haar vader haar een baan aanbied in het ziekenhuis waar hij ook werkt. Daar onmoet ze de jongen waar ze vroeger verliefd op was, maar ook andere mannen.

De dramaserie Dagboek van een callgirl gaat over een normale jonge vrouw (Sanne Langelaar) die in het geheim een dubbelleven leidt als een callgirl. Haar privéleven en haar werkleven zijn verschillende werelden die regelmatig botsen. Ook Dirk Zeelenberg speelt een hoofdrol in de serie.

De Jacht is een spannende crimeserie waarin onderzoeken van een speciale eenheid van de politie wordt gevolgt. Deze eenheid wordt geleid door een vrouwlijke rechercheur (Loes Haverkort) die hulp krijgt van een mannelijke forensisch psychiater. Dit duo is gespecialiseerd in de jacht op seriemoordenaars die niet binnen de traditionele gedragspatronen passen. De andere hoofdrollen worden gespeeld door Fedja van Huet en Peter Paul Muller.

Als we de omschrijvingen lezen is het duidelijk dat Dagboek van een callgirl een Nederlandse versie wordt van de Britse serie Secret Diary of a Call Girl, een serie met Billie Piper in de hoofdrol wat vier seizoenen liep. De Jacht lijkt wel heel erg op het Deense Den som dræber, wat een Amerikaanse versie kreeg onder de titel Those who Kill. Beide versies hadden één seizoen.

Lees ook:

Redactie