web analytics

Derde seizoen Bloedverwanten bij NPO1

bloedverwanten
Vanaf maandag 27 oktober is Bloedverwanten weer terug op televisie met het derde seizoen. Na tweeënhalf jaar gaan we eindelijk verder met het verhaal van familie De Winter/Zwager en hun bedrijf De Winter Flowers.

Verhaal tot nu toe

In het eerste seizoen wist Bennie de Winter dat hij niet lang meer te leven had en wilde schoon schip maken, hij vertelde aan dochter Esther (Henrëtte Tol) dat het familiebedrijf, De Winter Flowers, een oorlogsverleden heeft. Enkele Joodse zakenmannen hadden Bennie geld geleend zodat ze het niet zouden kwijtraken, maar na de oorlog keerden deze mannen niet meer terug en heeft Bennie het geld gebruikt om De Winter Flowers te stichten.

Esther was getrouwd met Anton (Derek de Lint) en hebben drie kinderen samen, Thomas en Iris die in het bedrijf werken en flierefluiter Martijn. Anton heeft ook nog dochter Antje met zijn tweede vrouw Fien (Tanja Jess). In het eerste seizoen komt Esther er achter dat ze een halfzus heeft, Eva (Yvonne van den Hurk). Verder in het eerste seizoen gaat het huwelijk tussen Anton en Fien kapot en zweert Fien op wraak, zij wil een deel van De Winter Flowers in handen krijgen zodat Antje ook recht heeft op het bedrijf. Hierbij gebruikt ze onder andere Ronald Mok (Pierre Bokma) , een erfgenaam van één van de Joodse zakenmannen. Maar hij en Esther beginnen een band te krijgen tijdens de vele fietsttochtjes die ze samen ondernemen. En ze eten koekjes samen, want als je fietst mag je koekjes eten is het mantra van Esther in het tweede seizoen.

Thomas (Jeroen Spitzenberger in het eerste seizoen) zijn relatie met Oscar (Wolter Muller) loopt stuk, maar als Antje in huis komt wonen probeert zij hun relatie te redden. Dit lukt en ze beginnen een soort van driehoeksverhouding en willen zelfs trouwen. Dit gaat niet door omdat Oscar afhaakt. In het tweede seizoen krijgt Thomas (nu Eelco Smits) een relatie met Wouter (Jorrit Ruijs), ze zijn gelukkig met elkaar, maar Esther vind het beter als hij weer een relatie met Oscar zou hebben. Antje (Sylvia Hoeks) woont in het eerste seizoen eerst bij Thomas en Oscar en hebben ze dus een relatie die stuk loopt. Antje krijgt nu een relatie met de gehandicapte Boris (Teun Luijkx) die zelfmoordplannen heeft. Als zijn moeder overlijd vraagt hij Antje om met hem samen te wonen in zijn huis, later komt ook Laura met baby Hidde daar wonen.

Iris (Saskia Temmink) is de dochter van Esther en Anton. In het eerste seizoen loopt haar huwelijk met Youssef (Khaldoun Elmecky) stuk. Youssef nam de kinderen mee naar Egypte, de kinderen kwamen wel weer terug, maar Youssef bleef daar. In het tweede seizoen begon ze een relatie met Ron (Mike Libanon), maar als Youssef dan weer terugkeert wordt het er niet duidelijker op. Ze besluit een gezin te vormen met Youssef en Ron als minnaar er naast te houden.

Martijn (Michiel Huisman) had in het eerste seizoen een relatie met Laura (Victoria Koblenko), terwijl hij ook een relatie heeft gehad met Mylene (Roos Ouwehand), die in het tweede seizoen een relatie krijgt met zijn vader Anton. Laura wordt zwanger van Martijn, maar hun relatie loopt stuk in Amerika. Laura gaat terug naar Nederland en bevalt van zoontje Hidde.

Aan het einde van het tweede seizoen is de ruzie tussen Fien en Esther voorbij en zijn ze samen met Eva eigenaar van De Winter Flowers. Alleen moeten ze nog besluiten wie er Algemeen Directeur gaat worden, een functie waar Eva wel oren naar heeft. Anton moet nu verplicht met pensioen en nu ook zijn relatie met Mylene is stukgelopen door het leeftijdsverschil bied Esther aan dat hij wel bij haar kan komen wonen. Maar dan staat Ronald Mok voor de deur met een bos bloemen. Ook krijgt Laura bezoek van haar vader (Hans Hoes) die vraagt of de rest het al weet, maar Laura zegt dat alleen hij het weet.

Seizoen 3

In de eerste aflevering zien we Anton die probeert te genieten van zijn pensioen. Ondertussen probeert Eva de touwtjes in handen te krijgen bij het bedrijf, met de hulp van Fien, al heeft die haar eigen agenda. Iris ziet dit met lede ogen aan en is beide dames al snel zat. Daarnaast wordt de familie ook getroffen door een groot drama. Zal het Esther lukken om de familie bij elkaar te houden?

Dit seizoen zullen een aantal acteurs hun intrede maken waaronder Egbert-Jan Weeber, Kay Greidanus, Margo Dames, Rick Engelkes en Noortje Herlaar.

Uitzending: Bloedverwanten is vanaf 27 oktober elke maandag te zien om 22:05 bij NPO1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven