web analytics

Deense Fantasyserie Heartless op OP12

Heartless

De Belgische zender OP12 brengt vanaf 20 september de Deense serie Heartless op het scherm. Wie verwacht dat het een scandinavische thriller is komt bedrogen uit, want uit het hoge noorden komt deze keer een bovennatuurlijk tienerdrama, wat wordt omschreven als een True Blood meets The Killing.

De serie speelt zich af op een Deense kostschool waar de tweeling Sofie (Julie Zangenberg) en Sebastian (Sebastian Jessen) niet echt modelleerlingen zijn. Ze zijn namelijk geboren met een vloek en dragen dan ook een diep geheim met zich mee: om in leven te blijven moeten ze de energie uit andere mensen zuigen en als ze niet op tijd stoppen dan zullen hun slachtoffers in brand vliegen. Sofie en Sebastian proberen uit te zoeken waarom ze zo zijn. Op de achtergrond speelt ook nog een ander mysterie mee wat teruggaat naar het jaar 1666 en met zonde, leven, dood en mysterieuze krachten te maken heeft.

In Denemarken was het niet echt een kijkcijfersucces met gemiddeld 78.000 kijkers, maar Kanal5 heeft besloten om toch een tweede seizoen van Heartless te maken. Deze komt in het voorjaar van 2015 en zal drie afleveringen tellen. Dat zijn twee afleveringen minder als het eerste seizoen.

Heartless is vanaf zaterdag 20 september om 21:55 op OP12 te zien.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven