web analytics

Crimeserie The Flatey Enigma bij Canvas

The Flatey EnigmaVanaf vrijdag 7 januari is de IJslandse misdaadserie The Flatey Enigma te zien bij canvas. De serie telt vier afleveringen.

Jóhanna (Lára Jóhanna Jónsdóttir) keert na de dood van haar vader terug naar IJsland, samen met haar negenjarige zoon Snorri (Mikael Köll Guðmundsson) nadat ze jarenlang in Parijs gewoond hebben. Ze gaat naar Flatey voor de begrafenis van haar vader, een man die zijn leven heeft gewijd aan het mysterieuze middeleeuwse manuscript Flateyjargátu. Het gaat over de Noorse Koningen en volgens de legende zou het laatste raadsel de laatste rustplaats tonen van de grote Viking.

Jóhanna wil dat mysterie oplossen en wil haar vaders werk afmaken en blijft dus in Flatey. Maar er zijn ook andere mensen geïnteresseerd om het raadsel op te lossen en als er een Deense academicus dood wordt aangetroffen, die ook nog te gast was bij de vader van Jóhanna raakt de politie betrokken. De detective die op de zaak wordt gezet is Brynjar (Stefan Hallur Stefansson), de ex van Jóhanna die nog steeds bitter is over hun break-up. Jóhanna moet er alles aan doen om het raadsel op te lossen en haar zoon te beschermen.

The Flatey Enigma is vanaf 7 januari elke vrijdag om 22:50 te zien bij canvas

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven