web analytics

Call the Midwife seizoen 13 bij BBC First

Call the Midwife

Vanaf zaterdag 10 februari is bij BBC First het dertiende seizoen van de Britse dramaserie Call the Midwife te zien. Dit seizoen telt acht afleveringen.

In dit seizoen krijgen de vroedvrouwen van het Nonnatus House te maken met complexe en persoonlijke dilemma’s. We zijn aanbeland in 1969 en er worden meer baby’s dan ooit geboren in het ziekenhuis, in het hele land is er een hoge druk op de kraambedden. In de wijk Poplar is het wat anders doordat de thuisbevallingen onder het toeziend oog van de zusters nog populair zijn. Dankzij een nieuw opleidingsprogramma voor vroedvrouwen verwelkomen ze een groot aantal nieuwe collega’s waaronder Joyce Highlan (Renee Bailey) uit Trinidad die hard werkt, aardig is maar ook een trauma uit haar verleden verbergt. Rosalind Clifford (Natalie Quarry) is een leerling die soms wat naief is en soms heel bot.

De zusters krijgen te maken met maatschappelijke problemen vanuit de werf, zorgen onder de Nigeriaanse en Sylheti gemeenschappen en medische uitdagingen door cerebrale parese, tetanus en tuberculose. In de eerste aflevering zorgt Zuster Julienne (Jenny Agutter) voor een aanstaande moeder met een hersenverlamming en later in het seizoen zien we de maanlanding.

Het dertiende seizoen van Call the Midwife is vanaf 10 februari elke zaterdag om 21:00 te zien bij BBC First

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven