web analytics

NPO2 herhaalt Call the Midwife

Call the Midwife
Vanaf maandag 8 juni wordt elke werkdag de Britse serie Call the Midwife uitgezonden door Omroep Max bij NPO2. De omroep herhaalt de eerste drie seizoenen.

In de eerste aflevering die zich afspeelt aan het eind van de jaren 50 zien we hoe vroedvrouw Jenny Lee (Jessica Raine) haar nieuwe baan begint bij het Nonnatus House in Londen. Daar wonen ook een klein nonnengemeenschap van zuster Julenne (Jenny Agutter), Evangelina (Pam Ferris), Bernadette (Laura Main) en Monica Joan (Judy Parfitt). De twee andere vroedvrouwen zijn Trixie Franklin (Helen George) en Cynthia Miller (Bryony Hannah). Verder werkt ook klusjesman Fred (Cliff Parisi) in het gebouw. In de tweede aflevering verschijnt er nog een nieuwe vroedvrouw Chummy (Miranda Hart). Zij komt uit de hogere klasse en wil graag een missionaris worden. Als Chummy het fietsen onder de knie wil krijgen komt ze de politieman Peter Noakes (Ben Caplan) tegen.

In het tweede seizoen gaat Chummy naar Afrika en zij wordt in het Nonnatus House vervangen door Jane Sutton (Dorothy Atkinson), een nogal verlegen vrouw. Jenny gaat tijdelijk in een ziekenhuis werken en in het Nonnatus House werken om het werk op te vangen komt dan Patsy Mount (Emerald Fennell) daar werken. Ze heeft veel energie en is erg sterk. Ze wordt de kamergenoot van Trixie. In het tweede seizoen wordt de jonge non Bernadette verliefd op de dokter Patrick Turner (Stephen McGann). Hierdoor raakt ze een beetje in de war en denkt ze er aan om haar habijt aan de kapstok te hangen.

In het derde seizoen zitten ze in een geheel nieuw gebouw en is het 1959. Ook is er een nieuwe non: zuster Winifred (Victoria Yeates). Ze heeft op een boerderij gewoond en moet daardoor even wennen aan het leven in de stad. Ook krijgt Trixie een relatie met Tom Hereward (Jack Ashton). In dit seizoen verschijnt ook de moeder van Chummy opnieuw met het nieuws dat ze gescheiden is. Maar dat is nieteens het belangrijkste wat ze te vertellen heeft.

Call the Midwife is vanaf maandag 8 juni elke werkdag te zien om 17:30 op NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven