web analytics

Britse serie Baghdad Central bij Disney+

Baghdad CentralOp woensdag 18 augustus is bij Disney+ de Britse serie Baghdad Central te zien. De serie telt zes afleveringen.

Baghdad Central speelt zich af in Irak in 2003, vlak nadat Saddam Hussein werd afgezet. Het is oktober en de door de VS geleide coalitie heeft de macht overgenomen als ex-politie inspecteur Mushin Al-Khafaji (Waleed Zuaiter) ontdekt dat zijn dochter Sawsan (Leem Lubany) vermist is terwijl ze aan het werk was als tolk. Mushin wordt door de Britse politieman Frank Temple (Bertie Carvel) gevraagd om de Iraakse politie opnieuw op te bouwen, hij moet besluiten om samen te werken om zo toegang te krijgen tot de veilige Groene Zone en zo verder te kunnen zoeken naar zijn dochter.

In zijn eerste zaak wordt er een Iraakse man dood gevonden in een safehouse en al snel wordt er een tweede lichaam gevonden. Het gebouw is onder toezicht van de Amerikaanse militair-politieman John Parodi (Corey Stoll) die in conflict komt met Frank Temple. Khafaji is later getuigen van een aanval op een checkpoint door iemand die hij kan linken aan professor Zubeida Rahis (Clara Khoury) en zijn vermiste dochter.

Baghdad Central is vanaf woensdag 18 augustus te zien bij Disney+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven