web analytics

Britse misdaadserie Grace bij NPO2 en één

GraceVanaf vrijdag 24 september is bij één de Britse misdaadserie Grace te zien. De serie telt twee afleveringen en is gebaseerd op de Roy Grace boeken van Peter James, Doodsimpel en De dood voor ogen.

Detective Roy Grace (John Simm) houdt er ongewone werkmethoden op na, iets waardoor hij constant in de clinch ligt met zijn baas ACC Alison Vosper (Rakie Ayola), die vooral de reputatie van de politie hoog in het vaandel heeft. Roy slaagt er niet in om zijn verleden achter hem te laten, zijn vrouw Sandy is zes jaar geleden op zijn veertigste verjaardag spoorloos verdwenen.

Zijn oude vriend, detective Glenn Branson (Richie Campbell) vraagt zijn hulp bij de zaak waarin een groep vrienden tijdens een vrijgezellenavond zijn betrokken bij een auto-ongeluk en verongelukken behalve de toekomstige bruidegom, een rijke projectontwikkelaar, die verdwijnt. Samen met Detectives Emma Jane Boutwood (Amaka Okafor), Nick Nicholl (Brad Morrison) en Bella Moy (Laura Elphinstone) onderzoeken ze het leven van de projectontwikkelaar en al snel blijken er mensen te zijn die veel meer weten en lijkt een simpele vermissingszaak meer sinister te zijn dan verwacht.

In de tweede aflevering wordt een oud docent dood gevonden in zijn huis in Brighton. Het lijkt te gaan om een drugsoverdosis, maar dan wordt er in een veld in Sussex menselijke resten gevonden en zit de politie met twee lijken. Grace denkt al snel dat er een verband is tussen de twee zaken, al moet hij we zijn meerderen weten te overtuigen dat ze met een seriemoordenaar te maken heeft.

De Britse serie Grace is vanaf 24 september elke vrijdag om 20:40 te zien bij één

Op 16 en 23 oktober is de serie rond 22:10 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven