web analytics

Britse detective Grace seizoen 2 bij VRT1 en NPO2

GraceVanaf zaterdag 30 september is bij NPO2 het tweede seizoen de Britse misdaadserie Grace te zien. Dit seizoen telt drie afleveringen en is gebaseerd op drie boeken uit de Roy Grace serie van Peter James.

De serie gaat over detective Roy Grave (John Simm) die verschillende zaken oplost terwijl hij geplaagd wordt door de verdwijning van zijn vrouw een aantal jaar geleden. In de eerste aflevering Nog Dead Enough, gebaseerd op het boek Op Dood Spoor, zien we hoe zakenvrouw Katya Bishop wordt vermoord en alles wijst er op dat haar man Kit (Arthur Darvill) de dader is, helemaal als zijn vriendin ook dood wordt aangetroffen. Maar Kit heeft voor beide moorden een alibi. Grace maakt kennis met de nieuwe forensische patholoog Cleo Moray (Zoe Tapper) en al snel komt ze in het vizier van een huurmoordenaar die het op het team van Grace heeft voorzien.

In de tweede aflevering Dead Man’s Footsteps gebaseerd op het boek Op Sterven na dood en daarin worden menselijke resten gevonden in een afvoerpijp en wordt een jong meisje opgejaagd door een moordenaar. Die zaken lijken niets met elkaar te maken hebben tot ze dat toch doen. Nieuw in het team is Cassian Pewe (James D’arcy), die eerder een collega was van Grace, en die wil meteen het onderzoek naar de verdwenen vrouw van Grace heropenen. Grace en Pewe liggen meteen in de clinch, maar ze moeten hun verschillen aan de kant schuiven als ze Abby (Katie Clarkson-Hill) en haar bejaarde moeder moeten redden van mensen die een zeldzaam postzegelvel terug willen hebben.

In de derde aflevering Dead Tomorrow gebaseerd op het boek Ten dode opgeschreven wordt er een lichaam gevonden bij het Kanaal en dat zorgt er voor dat het team van Grace in de schimmige wereld terechtkomen van fixer Julia Giroux (Joséphine de La Baume) en de corrupte arts Roger Gunnislake (Stephen Boxer) die organen handelen van illegale immigranten. De verdwijning van een lokale visboot blijkt nuttig te zijn in de oplossing van deze zaak.

Het tweede seizoen van Grace is vanaf 30 september elke zaterdag om 22:30 te zien bij NPO2

Vanaf 1 december is dit seizoen elke vrijdag om 20:45 te zien bij VRT1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven